Visie

community image 1429640425

Een goede organisatie moet een basisfilosofie hebben. Die zal dan ook aan de basis liggen van wat er, en hoe, dat precies georganiseerd moet worden. 

Onze club is een club waar wij de spelers de mogelijkheid bieden om ieder op zijn eigen niveau via competitief voetbal het beste uit zichzelf halen. 
De doorstroming van zoveel mogelijk talentvolle eigen jeugdspelers naar het A-elftal is de prioritaire doelstelling van onze jeugdopleiding. Dit willen we trachten te bereiken met een zo groot 
mogelijk aantal leden van Affligem.
 
We hebben in onze visie oog voor volgende uitgangspunten:
 
Kwaliteit
Inzet
Naast het veld
Doorstroming
 
A) Kwaliteit
 
Wanneer men wil bouwen aan een degelijke toekomst, zal men moeten werken aan de “kwaliteit”. 
Hiervoor dienen we mensen te gaan inschakelen die gemotiveerd en opgeleid zijn maar die ook de wil tonen om zich nog verder te gaan bij scholen.
De kwaliteit die wij aan de jeugdspelers bieden moet verder gaan dan enkel op het terrein. Een goede organisatie zal er ook voor zorgen dat de kwaliteit van de jeugdopleiding naast het terrein ook zichtbaar is.
We willen ook hier jongeren gaan begeleiden en hen erop wijzen dat een gezond lichaam nodig is voor een gezonde geest.
Een sportclub heeft een belangrijke rol in de sportieve opvoeding van jongeren. Naast de technieken en prestaties moet zeker ook gewerkt worden aan een morele opvoeding. 
 
B) Inzet 
 
Er wordt uiteraard een zekere inzet verwacht van de jeugdspeler zelf. Deze moet zelf willen blijven evolueren.
Hiervoor moet hij/zij soms opofferingen maken en een jeugdspeler met ambitie zal zeker bereid zijn deze te maken. Of men nu op competitief of recreatief niveau voetbal speelt, inzet moet er altijd zijn, gelijk op welk niveau.
We verwachten ook van beide stromen dat ze vooruitgang willen maken en deze kan men het best bereiken door te trainen.
Toch mag hier ook het groepsaspect niet vergeten worden, want jongeren komen naar de club om samen te zijn met hun leeftijdsgenoten. 
Wanneer jongeren voelen dat de begeleiding veel inzet toont voor hen dan zullen ze zich ook zelf goed willen inzetten. Hier speelt de opleider een grote rol in en dit willen wij als club ook zien terugkomen bij onze opleiders.
Motivatie moet een algemeen sleutelwoord zijn in onze jeugdopleiding.
Wij als club moeten ook streven om de juiste personen op de juiste plaats te gaan zetten zodat iedereen zich goed voelt bij de door hem/haar uit te voeren taak.
 
C) Naast het veld

Het gegeven van sociale club te zijn is iets dat zeker een vast naast het veld kenbaar moet zijn. Wij willen een club zijn waar kameraadschap overheerst.
Dit moet een gegeven zijn dat terugkomt bij zowel de competitieve als recreatieve stroom.
Ieder moet zich op zijn/haar sportief niveau ontwikkelen maar op het sociale aspect moeten wij als 1 club werken. Hier mag nooit onderscheid gemaakt worden tussen beide stromen.
Wij willen ook naast het veld onze waarden terug zien komen. Wie komt supporteren voor onze club moet aan de waarden van respect en fairplay voldoen.
Ook de spelers hebben naast het veld deze functie. Iedere speler/medewerker die zich aan onze club verbindt moet zich hiervan bewust zijn en deze waarde hoog in het vaandel dragen. Wij moeten als 1 club zichtbaar naar buiten komen.

D) Doorstroming

Doorstroming is een belangrijk gegeven in onze jeugdopleiding. Wij willen met zoveel mogelijk eigen jeugdspelers in onze A-Kern een competitieve A ploeg kunnen vormen op provinciaal niveau.
Dit gegeven trekken wij door naar onze jeugdopleiding waar wij van jongs af de jeugdspeler die kwalitatief boven zijn leeftijd steekt, de kans te geven met een hogere categorie te gaan trainen en spelen. Hierdoor kan de jeugdspeler zich sneller maar ook sterker gaan ontwikkelen.

Verder staat in onze visie zeker het plezier centraal. Wij willen elke speler iets aanbieden aan zijn/haar niveau. Hiervoor waken wij ook over voldoende speelgelegenheid bij elke categorie, op elk niveau.
 
 
 
Denderweg 1, 1790 Teralfene

Contacteer ons

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

map

abdijsite

Phished logo open graph2

Hier inschrijven om onze nieuwsbrief te ontvangen